De kracht van Margreet

Ervaring in de sectoren:

  • Financiële Dienstverlening

Gewerkt bij opdrachtgevers, zoals:

Rabobank, LeasePlan

Maak een afspraak met Margreet

m.corman@improvery.nl 06-10012652

Wie is Margreet?

Ik ben sociaal, hulpvaardig en wil het beste uit het leven halen. Ik heb hoge verwachtingen van mezelf en ben positief-kritisch ingesteld, het glas is altijd halfvol. Daarnaast ben ik een stabiele factor en onvermoeibaar in het bijdragen aan een gezellige sfeer en een algemeen welbevinden, zodat iedereen op een fijne manier kan samenwerken. Het is voor mij heel belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. En last but not least; ik woon samen met mijn man Edward en 2 dochters Yinthe en Liz in Vlijmen. Een gezellig dorp vlakbij Den Bosch.

Welke impact maak jij in verbetertrajecten?

Ik word zeer enthousiast van opdrachten waarbij ik de organisatie kan helpen bij het verbeteren van de processen om op die manier iedere dag een beetje beter te worden. Het in kaart brengen van de bestaande processen, problemen tot op de bodem uitzoeken, knelpunten identificeren en het daarbij aanvoelen van teamdynamiek om vervolgens samen verbeteringen door te voeren liggen mijn kwaliteiten.

Wat geeft jou energie?

Continu verbeteren in kleine stappen, waarbij je successen kan vieren en snel resultaat ziet. Ik krijg er veel energie van als je dit samen met een team kan doen waarbij iedereen hetzelfde doel nastreeft!

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen”.

Keniaans gezegde

Wat is je favoriete bezigheid?

Samen met mijn gezin, familie en vrienden er op uit trekken en leuke dingen doen. Zowel kleine dingen zoals lekker op de fiets naar Den Bosch om een ijsje te gaan eten als heerlijk naar een festival om te gaan dansen en feesten. Voor mijn ontspanning kan ik mezelf helemaal in een boek verliezen of even een serie kijken op Netflix. Om balans te brengen in m’n bourgondisch leven zit ik op bootcamp en wil ik met mooie dagen ook nog weleens op de racefiets stappen.

De kennis van Margreet

Besturing inrichten voor een grote bank

Organisatieverbetering project in de financiële sector

Ontdek de case

Breng de operatie op orde voor een excellente dienstverlening

Een organisatieverbeteringproject in de publieke sector

Ontdek de case

Van showroom naar online klantbenadering

Kim van Dijk over Online Klantbenadering

Ontdek de case

Improvery is een een Consultancy & Trainingsbureau gespecialiseerd in het helpen transformeren van organisaties naar meer resultaatgericht werken en het creëren van een cultuur van Continu Verbeteren.

Wij geloven dat resultaten altijd beter kunnen. Wij geloven ook dat resultaten niet alleen op de korte termijn effect moeten hebben, maar nog belangrijker zijn op de lange termijn. Met onze aanpak zorgen wij ervoor dat direct resultaat wordt geboekt, dat het resultaat blijvend is en dat de organisatie zelfstandig in staat is steeds verder te verbeteren.

Wij geloven dat veranderen mensenwerk is, dus richten wij ons vooral op het vergroten van de veranderkundige capaciteit van mensen.

Onze organisatie