Ik ben de laatste jaren veel meer thuis gaan werken. Naast de voordelen van meer thuis zijn en minder reistijd, zorgde dit thuiswerken er ook voor dat ik veel meer achter mijn computerscherm zat en dat ik gedurende de dag veel minder beweging kreeg. In die periode heb ik voor mijzelf een smart watch gekocht en één van de leuke bijkomstigheden van dit horloge is het activiteitenoverzicht. Ik kan daarmee op elk moment zien of ik die dag al genoeg beweging of training heb gehad en of ik al genoeg gestaan heb. Voor mij echt een bewustwording en stimulans om meer te gaan bewegen. Het is ook echt leuk om resultaten dan weer in verschillende statistieken terug te kunnen kijken.

Visual management maakt mogelijkheden voor verbetering inzichtelijk

Sybrand Hoekstra

Ik vind dit een mooi voorbeeld waarin je door visual management inzicht krijgt in wat er gebeurt en daar je handelen op aanpast.

In deze blog wil ik jullie een aantal redenen geven waarom visual management belangrijk is in continu verbeteren.

Het liefst heb je in een organisatie medewerkers die zich verantwoordelijk voelen voor de werkzaamheden waarvoor ze zijn aangesteld. Medewerkers die signaleren wanneer de resultaten achterblijven en initiatief nemen om de resultaten te verbeteren. Een belangrijk middel om dit in een organisatie te bereiken is visual management. Met visual management kun je namelijk een aantal zaken bewerkstelligen die de medewerker in staat stelt om ook echt eigenaarschap voor zijn eigen werkzaamheden te nemen.

  1. Het is van belang om te kunnen zien hoe de werkzaamheden verlopen. Hoeveel is er vandaag al gedaan? Hoeveel moet er nog gebeuren? Hoe is deze week tot nu toe verlopen. Doordat je je eigen prestaties en die van collega’s ziet, heb je allemaal hetzelfde kennisniveau en hoef je dus op basis van je onderbuikgevoel te bepalen hoe het gaat.
  2. Op basis van de prestaties kun je ook vaststellen of je zelf of als team op schema loopt om de doelstellingen te halen. Je weet dan met elkaar of het goed gaat of niet. Mijn smart watch geeft bijvoorbeeld na een uur een signaal dat ik al een uur niet gestaan heb. Je kunt dus je weergave van prestaties ook uitbreiden met de doelen die je wilt bereiken, zodat je samen weet of je wel of niet op schema loopt.
  3. Tenslotte is het van belang dat medewerkers de ruimte krijgen om ook te handelen. Leidinggevenden zullen aan hun medewerkers moeten vragen wat ze nodig hebben om zelf in te kunnen grijpen zodra ze zien dat prestaties achterblijven. Samen kan dan onderzoek gedaan worden welke problemen zich voordoen en kunnen maatregelen bedacht worden die ingezet kunnen worden wanneer de situatie zich voordoet.

Visual management inrichten hoeft niet ingrijpend te zijn. Een grafiek waarin het plan voor de dag staat, die gedurende de dag wordt bijgewerkt met de daadwerkelijke realisatie is vaak al genoeg om veel resultaat te bereiken!

Wil je ook met verbeteren aan de slag? Neem contact met ons op!

[email protected] 06 – 29231778

Laatste blogs

Het gebruik van de Ishikawa-methode

Continu verbeteren gaat niet vanzelf. Maar met behulp van de Ishikawa-methode kun je zelf gemakkelijk stappen zetten in het verbeteren…

Laat de klant aanwezig zijn in je organisatie.

Laat de klant aanwezig zijn in je organisatie, zodat je direct weet of je de klant tevreden stelt of bij…

© 2024 Alle rechten voorbehouden - Improvery -