De kracht van Mariska

Ervaring in de sectoren:

  • Overheid
  • Zakelijke dienstverlening
  • Retail

Gewerkt voor opdrachtgevers, zoals:

Hunkemoller, Bayer, Tennet, Gemeente Haarlemmermeer, Expert, Mediamarkt, PWC, Rabobank

Wie is Mariska?

Met een achtergrond in Strafrecht heb ik een diepe fascinatie voor menselijke gedrag. Waarom doen mensen wat ze doen en hoe zorg je dat ze het ´anders´ (blijven) doen? Met die fascinatie heb ik 24 jaar geleden de overstap gemaakt van advocatuur naar het vak van trainer /consultant in -kort gezegd- strategische gedragsverandering.

Vanuit verschillende rollen, zoals trainer, coach, ontwikkelaar, consultant, mediator en vertrouwenspersoon heb ik mezelf ontwikkeld tot allround specialist op het gebied van beïnvloeden van gedrag, zowel van de klant als van de medewerker.

Het verspreiden of versterken van emotionele intelligentie ben ik in door de jaren heen als mijn persoonlijke missie gaan beschouwen. Ook zelf blijf ik me hierin voortdurend ontwikkelen. Zelfbewustzijn-of kennis, empathisch vermogen en de daaruit voortvloeiende (sociale) vaardigheden zijn wat mij betreft de basis van ieder gezond menselijk contact, of dat nou op de werkvloer is of daarbuiten.

Welke impact maak jij in verbetertrajecten?

Ik leg makkelijk contact en weet mensen op zowel de werkvloer als in de directiekamer te inspireren. Ook de belangen van stakeholders, zoals klanten, omwonenden, leveranciers, bestuurders aandeelhouders etc. ontsnappen niet aan mijn aandacht. Mijn vermogen om snel vertrouwen te creëren helpt me om goed met weerstand om te kunnen gaan en de onderste steen (of pijnpunt) naar boven te halen om breed gedragen commitment en efficiënte voortgang te creëren.

Wat geeft jou energie?

Mensen die zichzelf niet te serieus nemen, zich zelf makkelijk kunnen relativeren, en intrinsiek gemotiveerd zijn om nieuwe dingen te leren.

Carpe diem! Of mijn eigen draai daaraan; je kunt jezelf elke dag weer opnieuw uitvinden. Het leven heeft mij rijkelijk bedeeld met de nodige tegenslag en daarmee prachtige levenswijsheden. ´No pain, no gain´, is er nog zo één!

Wat is je favoriete bezigheid?

Eten, drinken en dansen met mijn lief, mijn dochters en familie en vrienden. Daarnaast zoek ik ook graag de stilte op in mezelf door yoga en wandelen langs de prachtige IJssel.

Besturing inrichten voor een grote bank

Organisatieverbetering project in de financiële sector

Ontdek de case

Breng de operatie op orde voor een excellente dienstverlening

Een organisatieverbeteringproject in de publieke sector

Ontdek de case

Van showroom naar online klantbenadering

Kim van Dijk over Online Klantbenadering

Ontdek de case

Laatste blogs

Teamcoaching als inzet voor het realiseren van je doelen

High performing teams creëren met behulp van de piramide van Lencioni, geweldig hulpmiddel voor een betere teamsamenwerking.

Maak je doelstellingen concreet in KPI’s

KPI’s is een bouwsteen in de onderste laag van de 5P piramide van Improvery: Richting geven aan verandering.

© 2024 Alle rechten voorbehouden - Improvery -