Volop acquisitie doen, veel blauwe collega’s en commercie boven duurzame oplossingen. Dat beeld had Lizeth Abrahamsen eigenlijk van consultancy. Maar het tegendeel bleek waar bij Improvery, het trainings- en adviesbureau waar ze in korte tijd al grote stappen maakte. Global recruitment specialist Badenoch + Clack interviewde Lizeth over haar functie Consultant Continu Verbeteren bij Improvery.

“Stuk voor stuk professionals die echt het beste uit elkaar en uit de klant naar boven halen. Er is heel veel oog voor de mens en het creëren van een lerende organisatie.”

Lizeth Abrahamsen

Hoe kwam je bij Improvery terecht?

“Ik werkte in verschillende rollen bij een groot Amsterdams ziekenhuis. Op een gegeven moment had ik mijn plafond bereikt en begonnen patronen zich te herhalen, dus kreeg ik zin in iets nieuws. Consultancy had ik ooit weleens overwogen, maar mijn beeld van consultancy was volop acquisitie doen, veel reizen en dat het grote geld werd verkozen boven daadwerkelijke verandering realiseren bij een opdrachtgever. Dat past niet bij mij. Die ervaring was voornamelijk gebaseerd op wat ik zelf in de praktijk heb gezien van andere consultants. Die waren erg blauw, nogal gefocust op de tooling en het was fijn als ze er waren, maar zodra ze weg waren stortte alles in. Zo voelde dat tenminste. Tot ik een vacature van Improvery tegenkwam en dacht: dit is op mijn lijf geschreven. Ik belde en er was meteen een klik.”

Hoe zou je Improvery omschrijven?

“Het is een warme club mensen. Stuk voor stuk professionals die echt het beste uit elkaar en uit de klant naar boven halen. Het beste resultaat is altijd het uitgangspunt. Niet door een trucje te doen en dan weer weg te gaan. Maar echt iets willen verbeteren en streven naar duurzaam resultaat. ‘Voordoen, samendoen, zelf doen’, is ons motto. Er is heel veel oog voor de mens en het creëren van een lerende organisatie. Natuurlijk word je ingehuurd en afgerekend op de prestatie die je levert, maar op de weg naar het doel checken we continu in bij de mensen op de werkvloer. De ene keer is dat de boardroom of MT, de andere keer een operationeel team. Het overdragen van kennis en duurzame verbetering realiseren, vind ik het mooiste wat er is.”

Kun je iets vertellen over je huidige opdracht?

“Ik doe nu een opdracht bij de GGD GHOR, waar ik begon midden in de coronacrisis. Ik startte toen in een projectmanagersrol en maak nu onderdeel uit van het MT. Mijn doel is een integrale aanpak neerzetten om de organisatie continu te kunnen verbeteren. Daarvoor werken we met het 5P-model, een methodiek die Improvery breed toepast. Eén van die p’s staat voor purpose en die is zo belangrijk. Pas als iedereen werkt aan hetzelfde doel verkrijg je eigenaarschap wat resulteert in goede resultaten. En dat we goede resultaten behalen, blijkt wel uit het feit dat mijn opdracht wordt verlengd en vernieuwd.”

Wie bepaalt welke opdrachten je doet?

“Dat gaat altijd in overleg. Je wordt nooit zomaar op een opdracht gezet, dat is echt een gezamenlijk besluit. Wat bij jou past en waarin jij je wil ontwikkelen, zijn daarbij belangrijke criteria. Ik kom bijvoorbeeld uit de zorg, dus dat is voor mij bekend terrein en vind ik leuk. Maar een volgende opdracht zou ik bijvoorbeeld weleens bij een bank willen doen. Kijken hoe ik me daar staande hou. We geven als Improvery ook Lean-trainingen en ik zou het leuk vinden om dat op een gegeven moment ook te gaan doen. Dat je hier zo breed aan de slag kan, in de profit- en non-profitsector, vind ik heel erg leuk.”

Hoe ziet je werk eruit buiten je opdrachten om?

“We hebben een aantal strategische pijlers binnen Improvery, zoals HR, teamontwikkeling, sales, merkpositionering en onze academy. Afhankelijk van waarin jij je wil ontwikkelen en waarin je kunt bijdragen, kun je binnen die pijler een intern project oppakken. Daarnaast hebben we elke week een check-in met het hele team: wat houdt je bezig? Waar loop je tegenaan? Elke maand plannen we een team- en ontwikkelingsdag. De ene keer organiseren we zelf iets, de andere keer huren we iemand in. Denk aan een workshops rondom een kleurenmethodiek. Eén keer per kwartaal hebben we een 24-uurssessie met overnachting. Dat is altijd een combinatie van fun en inhoud.”

Welke rol speelt zelfontwikkeling?

“Daar is veel ruimte voor. Naast de stappen die je maakt door de diversiteit aan opdrachten, heeft Improvery veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Na 100 dagen had ik bijvoorbeeld een interview: hoe bevielen je eerste 100 dagen? Wat kunnen we beter doen? En één keer in de maand heb ik een gesprek met één van de partners. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Wat is er nodig om je daar te krijgen? Denk aan ontwikkeling en opleidingen. Ik heb trouwens een jong gezin en werk 32 uur, dat kan hier ook gewoon. Die gezonde balans tussen mens en prestaties vind ik heel fijn.”

Wat is de groeiambitie van Improvery?

“We bestaan dit jaar vijf jaar en vieren daarmee ons eerste lustrum. Iets om al trots op te zijn, gezien we van twee Improverianen en twee klanten in vijf jaar zijn gegroeid naar een team van vijftien man met meer dan 20 verschillende klanten. Dit jaar willen we doorgroeien met drie mensen. Die ons weer een stapje verder helpen in onze ontwikkeling, die ons inspireren met een andere kijk of nieuwe ideeën, en waarbij het glas altijd halfvol is. Zo willen we stap voor stap in de aankomende jaren doorgroeien, waarbij het onze ambitie is en blijft om onze klanten te helpen met het realiseren van duurzame prestatiedoorbraken waarbij de mens én prestaties centraal staan.”

Neem een kijkje bij onze openstaande vacatures of neem contact op met Milou!

[email protected] 06 – 83242600

Laatste blogs

Jij wilt toch ook werken in een High Performing Team?

High performing teams creëren met behulp van de piramide van Lencioni, geweldig hulpmiddel voor een betere teamsamenwerking.

Dashboarding in een agile organisatie

Binnen organisaties kan het lastig zijn, met name bij een agile werkwijze, rapportages in alle niveaus van een verandering op…

© 2024 Alle rechten voorbehouden - Improvery -