Mythe 1 van 3;

Lean = Kostenbesparing = Ontslagen

Och nee, daar heb je weer zo’n “verander en lean consultant”, die komt vertellen hoe wij ons werk moeten doen! Die komt vertellen dat we “gestandaardiseerd” moeten werken en ons in een keurslijf wil drukken. Dat we Lean & Mean moeten worden! En bovenal dat we ons werk niet goed doen en dat we efficiënter en effectiever moeten werken. Dat we nóg meer moeten vergaderen en elke dag een dagstart moeten houden waardoor ik niet aan mijn werk toe kom. De consultants zeggen het niet, maar eigenlijk zit erachter dat er kosten bespaard moeten worden en dat er in het personeelsbestand gesneden moet worden. Of ik dan even mee wil helpen aan mijn eigen ontslag… Het is net alsof we aan een kalkoen vragen wat we met kerst eten…

Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van kritische geluiden die we horen op de werkvloer wanneer wij starten met een opdracht.

“Medewerkers die meewerken aan het verbeteren van hun eigen werk hoeven niet bang te zijn voor ontslag. Lean organisaties zullen eerder investeren in hun medewerkers dan dat ze er afscheid van nemen.”

Arthur Pans

En ze hebben gelijk!

Helaas komen we maar al te vaak tegen dat deze mensen gelijk hebben. Dat er eerder trajecten zijn geweest die deze “mythes” niet hebben ontkracht maar extra hebben gevoed.
Doordat ze niet kijken naar wat er echt speelt op de werkvloer, ze niet echt luisteren naar de klantvraag, ze niet echt onderzoek wat hen belemmert om het elke dag een stapje beter te doen. Voor zichzelf, de klant en het bedrijf.
In trajecten zien we ook vaak dat er niet vertrouwd wordt op de kracht en talenten van de medewerkers die werken bij deze bedrijven. Aan ons de taak om wat mythes over Lean te ontzenuwen!

De aankomende drie weken zal ik elke week één mythe ontzenuwen. Dit zijn er maar een paar…, helaas zijn er vele mythes die de ronde doen…

Mythe 1: Lean = Kostenbesparing = Ontslagen

Kostenbesparing = ontslag is een veelgehoord geluid op de werkvloer en bij het management. Dit heeft te maken met het feit dat Lean vaak wordt gebruik of misbruikt wordt om kosten en FTE’s te besparen. Personeelskosten zijn immers vaak de hoogste kostenpost van organisaties. De link met Lean werken en kostenreductie is dus snel gelegd, maar is een groot misverstand en zeker niet wat de intentie is van Lean werken.

Het doel van Lean is niet zozeer kostenreductie. Het doel is om slim na te denken over je werk en hoe je dit kan organiseren waardoor je prestaties verbetert en verspilling elimineert. Doordat verspilling uit processen geëlimineerd wordt, kan men sneller en tegen een hogere kwaliteit aan de klantvraag voldoen. De tijd die dan overblijft wordt gezien als: ‘Dan kunnen we het dus met minder mensen!’

Toch ziet een organisatie die werkt volgens de Lean filosofie dit helemaal anders. In deze organisatie worden medewerkers niet alleen gezien als productiemiddel. Medewerkers zijn immers het meest waardevolle in de organisatie. Ze hebben ervaring, goede ideeën en zijn in staat problemen op te lossen. Dankzij slimmer werken ontstaat er ruimte voor medewerkers, waardoor zij juist meer waardevolle taken gaan uitoefenen ten behoeve van de klant. Dit leidt tot een hogere productiviteit voor de organisatie, en tot een hogere medewerkerstevredenheid onder werknemers! Sterker nog, wanneer je in staat bent een hogere kwaliteit te leveren aan je klant tegen lagere kosten, leidt dit waarschijnlijk tot meer klanten vanwege de naam die je opbouwt.

Al met al, hoeven medewerkers die meewerken aan het verbeteren van hun eigen werk niet bang te zijn voor ontslag. Lean organisaties zullen eerder investeren in hun medewerkers dan dat ze er afscheid van nemen. Ze zullen dagelijks worden uitgedaagd om slimmer na te denken over hun werk. Kennis en vaardigheden van medewerkers zijn cruciaal voor dit slimmer werken. Het verwerven van nieuwe vaardigheden en persoonlijk ontwikkeling zijn dus erg belangrijk. Twee belangrijke kenmerken van Lean zijn niet voor niets: ‘respect voor mensen’ en ‘helpen mensen te ontwikkelen’.

Dit was de eerste mythe. Volgende week neem ik je mee in:

Mythe 2: Lean = gestandaardiseerd werk = eindeloos hetzelfde doel in een keurslijf.

Er zijn nog veel meer mythes die de ronde doen over Lean. Mocht je tegen een van de mythes aan lopen en hier over willen sparren, neem dan vooral eens contact op met een van onze Improverianen. Zij kunnen je als geen ander de ware aard van Lean & Continu verbeteren uitleggen!

Meer weten over Lean werken? Neem contact op met Arthur!

[email protected] 06 – 52625722

Laatste blogs

Teamcoaching als inzet voor het realiseren van je doelen

High performing teams creëren met behulp van de piramide van Lencioni, geweldig hulpmiddel voor een betere teamsamenwerking.

Maak je doelstellingen concreet in KPI’s

KPI’s is een bouwsteen in de onderste laag van de 5P piramide van Improvery: Richting geven aan verandering.

© 2024 Alle rechten voorbehouden - Improvery -