De kracht van Tugba

Ervaring in de sectoren:

  • Financiële Dienstverlening

Gewerkt bij opdrachtgevers, zoals:

LeasePlan

Maak een afspraak met Tugba

t.mah@improvery.nl 06-55720424

Wie is Tugba?

Gedreven, gestructureerd, enthousiast en resultaatgericht. Met een flinke dosis energie en executiekracht draag ik graag bij aan continue verbetering. De afgelopen jaren heb ik mij beziggehouden met verandertrajecten, optimaliseren van werkprocessen en teamcoaching. Ik betrek graag mensen bij trajecten, zodat we ‘samen’ mooie resultaten kunnen boeken.

Welke impact maak jij in verbetertrajecten?

Als consultant ligt mijn kracht bij het verbeteren van processen en verbinden van individuen, zodat de neuzen dezelfde kant op staan. Als persoon heb ik een oog voor verbetering. Verbetering betekent uitdaging en uitdaging betekent voor mij verandering. Mijn doel is om mooie resultaten te behalen met mijn teamgenoten, door effectief met elkaar samen te werken waarbij veiligheid en vertrouwen het uitgangspunt is.

Wat geeft jou energie?

Draagkracht! Het boeken van vooruitgangen samen met anderen door gebruik te maken van hun kennis, creativiteit, daadkracht en betrokkenheid. Op basis hiervan zullen er naar mijn mening (kleine) verbeteracties plaatsvinden, omdat er draagvlak is gecreëerd.

“It’s the simple things; like the sun outside your window, the birds in the trees, the happiness in your heart; that give life meaning. Breathe. Take notice.”

© Nicole Addison

Wat is je favoriete bezigheid?

Ik ontdek graag nieuwe wandelroutes en koffietenten. Ik ben een koffieliefhebber, waardoor ik elke keer weer nieuwe spots probeer te bezoeken. Verder doe ik graag aan sporten. Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden voor een (kick)boksles of op de manege.

De kennis van Tugba

Besturing inrichten voor een grote bank

Organisatieverbetering project in de financiële sector

Ontdek de case

Breng de operatie op orde voor een excellente dienstverlening

Een organisatieverbeteringproject in de publieke sector

Ontdek de case

Van showroom naar online klantbenadering

Kim van Dijk over Online Klantbenadering

Ontdek de case

Improvery is een een Consultancy & Trainingsbureau gespecialiseerd in het helpen transformeren van organisaties naar meer resultaatgericht werken en het creëren van een cultuur van Continu Verbeteren.

Wij geloven dat resultaten altijd beter kunnen. Wij geloven ook dat resultaten niet alleen op de korte termijn effect moeten hebben, maar nog belangrijker zijn op de lange termijn. Met onze aanpak zorgen wij ervoor dat direct resultaat wordt geboekt, dat het resultaat blijvend is en dat de organisatie zelfstandig in staat is steeds verder te verbeteren.

Wij geloven dat veranderen mensenwerk is, dus richten wij ons vooral op het vergroten van de veranderkundige capaciteit van mensen.

Onze organisatie